Huis Kopen In Valencia Spanje  thumbnail

Huis Kopen In Valencia Spanje

Published Jun 22, 23
8 min read

Huis Kopen Spanje Bijkomende KostenJa, je kan natuurlijk staatsloten blijven kopen, maar de kans dat je daarmee voldoende wint om je droom te bekostigen is zeg maar klein, heel klein. En wat dan. Wij hebben ons dit ook jarenlang afgevraagd en kunnen uit eigen ervaring zeggen: er is hoop, wow yeah. Allereerst: heb je een financiële reserve? Dan wordt het allemaal eenvoudiger, maar de vraag blijft of dit voldoende is. vakantie huis kopen in spanje.

Kijk, als we verstandig zijn dan zeggen we: “geef nooit meer uit dan je hebt”. Maar wij vinden het kopen van een huis met geleend geld een goede belegging. Het kopen van een dure auto op krediet, ja, dát is een heel ander verhaal. Wij vonden dit de minst aantrekkelijke optie omdat we daarmee erg hoge maandlasten zouden krijgen en dat was nu juist waar we vanaf wilden (huis kopen spanje baskenland).

Maar goed, stel dat je hiervoor kiest en je hebt, zeg, 50. 000 euro te besteden. Er zijn nog bewoonbare (!) huizen in Frankrijk te vinden in die prijsklasse, maar je moet goed zoeken om er een te vinden. Natuurlijk vind je in deze prijsklasse eerder kleine huisjes dan landhuizen met 30 kamers, maar zeker als tweede of vakantiehuisje is een kleiner huis voor veel mensen genoeg.

we sell homes

Calle Guadalhorce 1, 29120 Alhaurín el Grande, Málaga +34 951 123 041 Click here to learn more

000 euro. Wellicht ten overvloede vermelden we erbij dat je rekening moet houden met de extra kosten voor notaris en makelaar (kan oplopen tot zo´n 10%) en de meest noodzakelijke kosten voor verbouwing, verhuizing en basis-inrichting. In Nederland zijn er banken die kunnen bemiddelen in het verkrijgen van een hypotheek bij een Franse bank, maar deze werken vaak alleen voor rijke bejaarden en als jong gezin met een modaal inkomen maak je daar geen schijn van kans.

Ga zelf naar een bank in Frankrijk, hebben wij ook gedaan. En denk nou niet: “ja, maar jullie spraken natuurlijk vloeiend Frans…” want dat deden we niet - huis kopen spanje prijs. Ruud sprak niet meer dan 100 woorden vrijwel onverstaanbaar Frans en toch is het gelukt. Charme, dát is het sleutelwoord. Wees beleefd en maak je niet druk, dan bereik je in Frankrijk veel.

Eigen geld is bij aanschaf van een Frans huis onontbeerlijk. Reken erop dat de bank een aantal zaken van je wil hebben. Als je gaat voor 50 tot 70% dan is een simpel omzetoverzicht voldoende, het hoeft niet erg gedetailleerd of officieel te zijn. Wij hebben het overzicht zelf gemaakt en laten vertalen in het Frans.

Huis Kopen In Spanje Nederlandse Makelaar

Echter, ga je voor een 100% hypotheek dan word je microscopisch doorgelicht. Eigenlijk is het antwoord simpel: wil je in Frankrijk wonen en werken, verzekerd zijn, belasting betalen enzovoort dan moet je werk hebben. Een vaste baan is natuurlijk ideaal, zeker wanneer je een 100% hypotheek wilt hebben. Over de hypotheek nog het volgende: in Frankrijk is de hypotheek eigenlijk een geld-lening (Frans: pret).

Vereist hierbij is dat je wordt beschouwd als fiscaal resident (voor de Franse belastingdienst ben je dit in ieder geval wanneer je 183 dagen in Frankrijk woont, of een vaste baan bij een Frans bedrijf hebt en dus belasting in Frankrijk betaalt). Voor niet fiscaal residenten is er de pret-hypothecaire (lening met huis als onderpand!) die overeenkomt met de hypotheek in Nederland.

: Als je zeker weet dat je in een bepaalde streek wilt wonen huur dan zo snel mogelijk een appartement, zodat je een vaste verblijfplaats hebt, dat is in alle opzichten gunstiger. : Frankrijk kent geen hypotheekrente-aftrek! Er is natuurlijk ontzettend veel te melden over dit onderwerp, maar we zullen hier uitgaan van wat we uit eigen ervaring weten.We hebben bij de Kamer van Koophandel eenvoudig ons adres van de vof laten veranderen in het nieuwe adres in Frankrijk. Na maar zes keer te zijn doorverbonden kregen we zomaar het antwoord: ”ja, da kan”. Voorwaarde is wel dat je belasting blijft betalen in Nederland - kopen huis spanje. Dat is in ieder geval mogelijk voor de eerste zes maanden.

Ruud en ik hebben al jaren een vof in Nederland waarin we al onze gezamenlijke werkzaamheden ondergebracht hebben (schrijven, lesgeven, schilderen, webdesign en meer). Het kostte ons even moeite erachter te komen hoe we dat nou in Frankrijk moesten doen, maar na veel gezoek zijn we inmiddels weer wat wijzer.

Heb je werkzaamheden in meerdere categorieën dan kan hetzijn dat je voor de ene tak ingedeeld bent bij de URSSAF (bijvoorbeeld webdesign),maar sleutel je voor klanten ook wel eens aan een computer, dan moet je voor dat deel weer aangemeld zijn bij de CFE van de Chambre des Métiers. Wij besloten dat Ruud zich maar moest inschrijven als webdesigner (Createur de Site Internet), onze overige diensten gaan we nog wel ´ns regelen (huis kopen spanje bankbeslag).

Huis Kopen Spanje Met Zeezicht

Bij de inschrijving bij de URSSAF en later bij de Impots hebben we te kennen gegeven te gaan voor een micro-entreprise. Dit is de kleinste bedrijfsvorm, effectief een eenmanszaak. Het houdt ook in dat je er een heel eenvoudige boekhouding op na kunt houden en verder dat je niet BTW-plichtig bent en dus ook geen BTW mag innen (op de facturen moet speciaal hierover een tekstregel opgenomen worden).

Bij inschrijving worden alle aanverwante nodige en verplichte zaken in één keer geregeld. Je hebt je bedrijf geregistreerd, wordt aangemeld bij de belastingdienst (Impots), zorgverzekeraar (Caisse Maladie), pensioen enzovoort (verblijfsvergunning spanje huis kopen). Voor ziekenfonds, pensioen en dergelijke zijn een aantal instanties beschikbaar, ze zullen je wel een lijstje onder de neus schuiven, kies daarvan de bovenste, vrijwel altijd goed (meestal een van de betere ook).Ziekenfonds is ca 70% dekking van de kosten, je betaalt zelf 30%. Voor deze overige 30% kun je je bijverzekeren, maar dat is kostbaar. Wel moet je er rekening mee houden dat je het eerste jaar een berg geld aan de URSAFF betaalt (dit is een bedrag van ongeveer 3000 euro), dit geld is voor allerlei wettelijk verplichte kosten (ziektekosten, arbeidsongeschiktheid, ouderdom, etcetera), tweede jaar ca - huis spanje kopen costa blanca.

Echter, er is een wetsvoorstel in voorbereiding om deze lasten te verlagen (tot maximaal 14% van de omzet). Vanaf het moment dat je ingeschreven bent, besta je ook al snel in de administratie van de impots, ook al betaal je misschien nog geen belasting omdat je op papier nog niets hebt omgezet.

Er zijn Nederlandse tussenpersonen die de administratieve handel in Frankrijk voor je op de rails willen zetten. Tegen betaling uiteraard. Als je daarover garanties kan krijgen dan is het een makkelijkere start en je hoeft niet alle instanties af te zoeken en met je beste Frans aan de slag. Maar, let wel, de uiteindelijke inschrijving bij een CFE duurt niet langer dan een kwartiertje/halfuurtje, praatje pot, blaadjes invullen, klaar.

Later krijg je mogelijk nog meer zaken achter je aan en die zijn wellicht niet bij de eerste inschrijving inbegrepen. Verder, de Franse administratieve molen breng je met moeite in beweging, maar als hij eenmaal draait gaat ´t gestaag door met zijn werk (huis kopen voor 1 euro spanje 2021). Heb je een financiële basis voor de toekomst? Kun je je werk verplaatsen naar Frankrijk of moet je werk zoeken in Frankrijk? Stroop het internet af naar mogelijkheden om in jouw beroepsgroep werk te vinden.

Huis Kopen In Spanje Belasting

Echter, we zijn door ons vertrek in ieder geval onze inkomsten uit het lesgeven kwijt en dat gat moet nog opgevuld worden. We zijn op dit terrein nog geen experts, maar hopen hier in de toekomst meer over te kunnen vertellen. Een gedeeltelijke aanvulling op onze inkomsten wordt het webontwerpen (Engels, Nederlands en Frans), echter door de drukte met het boeken schrijven en de verbouwing van het huis hebben we nog niet veel tijd gehad om hiervoor reclame te maken. vakantie huis spanje kopen.

Bij banken in grotere steden kun je tegenwoordig vaak een Engelse tolk (Frans: un interprète) krijgen, maar toch raden wij je aan: leer de taal. Je hoeft niet perfect Frans te spreken, maar een minimale beheersing is echt nodig. Vooral in Zuid-Frankrijk zijn de gemoederen nogal negatief gestemd over de massa´s (vooral Engelse) analfabeten die het land overspoelen.In tegenstelling tot Nederlandse instanties vind je hier geen folders in twaalf talen voor alle minderheidsgroeperingen. Er is hier één taal en dat is Frans. Fransen zijn trots op hun taal en ze zijn onder de indruk wanneer je als buitenlander de taal (een beetje) spreekt, dat breekt het ijs - huis kopen spanje costa brava rosas.

Ik wil je niet bang maken maar je moet het ongeveer als volgt zien: óf je bent een clown uit het buitenland en dan zien ze veel door de vingers, of je hoort erbij, maar dan moet je de taal ook goed spreken - huis kopen in spanje tenerife. Zo simpel is het. Een middenweg is er niet.

En ze zijn zo ondoordringbaar omdat ze hun sores voor zich (binnen de familie) houden. Het klinkt raar maar daardoor krijg je nooit echt het gevoel van betrokkenheid, je moet nu eenmaal niet alleen samen lachen, maar ook huilen. Is niet erg als je het maar weet. In Nederland is het heel gewoon om te klagen of te zeuren, sterker nog, dat is ons handelsmerk.

Dat zullen de Fransen (althans in de streek waar wij wonen) nooit doen. Je blijft beleefd, je wacht op je beurt, je zeurt niet, maar neemt de dingen zoals ze komen. Ik denk dat daarin ook een fundamenteel verschil zit tussen Nederlanders en Fransen. En… het valt ons steeds weer op hoe loyaal de Fransen spreken over hun concurrenten.

Latest Posts

Real Estate Bulgaria

Published Dec 17, 23
7 min read

Villa Met Zwembad Huren In Spanje

Published Dec 14, 23
7 min read

Villa Los Primos Spanje

Published Dec 10, 23
8 min read